-----------------------------------
catalin dumitru
24 Iul 2010 00:00


-----------------------------------
Salut domnilor. Scuze pentru limbajul de inceput /deformatie de la postari in alte forumuri. Se cam incurca engleza si italiana in capul meu dar are sa-mi treaca repede. N-am sa ajung precum Florin Raducioiu in mod sigur  :lol: . Cred ca v-am batut pe toti la capitolul" cel mai mic refractor" de departe :P . In iunie 1986 am construit o luneta 20x15 din piese "imprumutate" din laboratoarele liceului. Ma gandeam pe atunci ca daca imaginea din planul focal al unui obiectiv poate fi privita cu un ocular , atunci poate fi privita si cu un microscop. Si ca imaginea ar putea astfel sa fie dreapta si mult marita. A iesit destul de jalnic ca si claritate dar ceva cratere de pe luna tot se puteau observa. Cer scuze ca nu stiu sa scriu cu paragraf ,dar am sa invat. Oricum de atunci mi s-a pus pata pe refractoarele cu redresor lenticular. De prisme sunt satul, e plina casa de ele iar nevasta-mea e cam exasperata. N-am ce sa-i fac, cel mai in siguranta lentilele si prismele stau printre haine. Acum cel mai mare instrument pe care-l folosesc e tot un refractor cu obiectiv de 60 mm. Imagine derapta , redresor bineinteles lenticular. Cred ca am atins limita lui maxima si deja caut un diametru mai mare. Daca va intereseaza cum l-am construit sau ce componente mai am prin casa va rog sa-mi zice-ti. Nu vreau sa va obosesc cu paragraful asta si asa prea lung.