-----------------------------------
Mircea Pteancu
27 Iul 2010 22:57


-----------------------------------
Mareeee ocazieeee!
Telescopul de 1.2 metri apartinand Observatorului Elginfield al Universitatii West Ontario ,Canada va fi scos din functiune la sfarsitul anului.
Motivele,retinute de mine:tehnicianul care-l intretine iese la pensie iar numarul utilizatorilor a scazut la un singur profesor care considera ca telescopul a adunat atatea date incat el are  ce sa studieze pana ...''se va duce''.
Universitatea nu mai vrea telescopul de 1.2 metri diametru,construit de Boller &Chivens acum 41 de ani (ceilalti cercetatori,mai tineri,lucreaza la chestii ''serioase'' cu telescoape mai sudice) si nici macar amatorii nu-l vor (prefera sa foloseasca telescoapele proprii pe terenul lor de observatii cu cer intunecat - o fosta baza de bombardiere din vremea WWII).

Aici este oportunitatea:gratis,gratis,gra...adica sa vedem,trebuie o cerere de donatie,lobby pentru aprobare,de organizat demontarea si transportul telescopului din Ontario,Canada la....documente,vama,non UE,teren,observator,intretinere tehnica,regia de intertinere,programe de cercetare...ce inca???

Eu am un hectar de teren extravilan,cine vine cu restul?


http://www.lfpress.com/comment/columnists/larry_cornies/2010/07/26/14828071.html

Doamne dar ce inapoiati sunt amatorii aia canadieni din Royal Astronomical Society of Canada :D  !
Poate daca s-ar abona la forumul nostru si-ar da seama ce chilipir pierd.Ce-i sub 1.19 metri nici nu stiu daca merita numele de telescop :idea: .Mai e doar de rezolvat detaliul referitor la cele 16 tone greutate dar daca asta-i in unitati imperiale ar putea fi vorba de numai vreo 8 tone metrice. 

Mircea