-----------------------------------
dyazzz
07 Aug 2010 23:52


-----------------------------------
Nu sunt eu chiar veteran in asa ceva dar din informatiile pe care le-am primit, stiu cate ceva.
- nu te lasa "sedus" de puterea de marire!!!!! Important este diametrul obiectivului. Cu cat obiectivul este mai mare cu atat mai luminoasa si mai clara este imaginea unei nebuloase/stele/planete.
- detaliile Lunii se vad foarte bine si cu Newtonul meu 76/700. La alte planete... se vede bine desi lipseste diametrul.
- alege la ce vrei sa-l folosesti. Daca vrei pentru planete, ia-ti refractor deoarece are rezolutie mai mare si se vede mai clar. Daca vrei pentru deep-sky ia-ti reflector deoarece are diametrul mai mare si colecteaza mai multa lumina.
- observatii terestre se pot face cu toate 
- despre Cassegrain nu stiu ce sa spun pentru ca nu am vazut sau folosit asa ceva, asteapta detinatorii acestui tip.
- la orice telescop se poate atasa o camera.
Daca ar fi dupa mine eu as alege SkyWatcher 150/1200 NEQ3 acum depinde la ce vrei sa il folosesti. Asteapta parerile profesionistilor.
Numai bine! :D



Ma scuzati daca este ceva gresit in dictie sau exprimare sau vreo litera lipsa tastatura nu mai merge bine

Scuze acceptate!  :wink: 
Am mai corectat eu pe unde m-am priceput...
Moderator MariusP