-----------------------------------
Vali 1997
15 Aug 2010 17:52

Observatie Jupiter .
-----------------------------------
Salut tuturor , 
ieri 14.08.2010 am fost cu telescopul meu la munte in zona Vrancea . Din pacate in Galati nu pot observa nimic .In 15.08.2010 la ora 3.45 dimineata am indreptat telescopul spre Jupiter care era foarte stralucitor . Am avut o surpriza foarte placuta . Obiectivul s-a "umplut" de lumina , si in jurul planetei , de la stanga spre dreapta am observat clar patru "stelute" . Trei aliniate frumos in stanga planetei si una in dreapta planetei (cred ca imaginea este "in oglinga" si in realitate sunt invers . Oricum erau extrem de clare iar pe Jupiter se vedeau dungile care apar in pozele de pe net . Am folosit pentru a observa optim (asa cum mi-a placut mie de fapt nu stiu daca este optim ) "2X Barlow Lens si un obiectiv "Super 25 Wide Angle". Dupa cum am mai spus se vedeau super OK chiar surprinzator pentru mine . In dorinta de a vedea mai bine planeta am incercat sa folosesc un obiectiv "super 10mm" impreuna cu Barlow Lens-ul dar din pacate , desi apropia mai tare nu am reusit sa focalizez imaginea . Practic planeta era mai mare dar in ceata . Ce am gresit ? Cum as fi putut sa maresc si sa vad mai clar planeta ? Telescopul este unul modest : SkyWatcher , D 90 mm , F 910 mm . Multumesc .