-----------------------------------
Laurentiu
24 Aug 2010 11:30


-----------------------------------
@MariusP: vizual, pot confirma si eu ca fara corector imaginea este "varza".  Dar e de asteptat in cazul unui newtonian cu acest raport focal. 

@Ciprian: si eu am renuntat/esuat  in mai multe cazuri decat cele in care am reusit. E bine sa fii foarte hotarat, pregatit psihic :-) si, mai ales, sa nu iti distraga nimic atentia. 

Dar daca iti iasa pasenta, atunci satisfactia este foarte mare poate si pentru ca ai sentimentul ca poza este rezultatul efortului, al "participarii directe" la procesul de fotografiere. 

Insa, ce-i drept, nu as refuza o montura capabila de autoghidaj, pentru ca si asa e destul de muncit la caratul si instalarea instrumentelor, alinierea polara a monturii, conectarea cablurilor, sarmelor si sarmulitelor, computerului, cautarea obiectului, focalizarea "perfecta" a imaginii etc.

Daca ai un sistem cat de cat automatizat, dupa ce ti-a luat 1-2 ore asa pregatesti totul, iti poti permite sa il lasi sa faca "singur" toata treaba iar intre timp sa mai arunci si un ochi pe cer...