-----------------------------------
cluci
29 Aug 2010 09:32


-----------------------------------
A.. cred ca m-am prins acum de ce zici ca registax e legat de neximage.. Probabil te-a derutat faptul ca vine pe cd-ul de la neximage.
De fapt Celestron cand a produs neximage a incercat sa produca un pachet complet (Camera + soft) lucru care nu prea exista pe piata atunci. Celestron a preluat camera toucam (atat cip cat si electronica) i-au schimbat cutia cu una cu adaptor si fara lentila.. au mai facut niste mici imbunatatiri dar din pacate doar minore si doar la partea de soft in special la drivere (din pacate nu au marit timpul de expunere permis lucru care ar fi fost necesar si care se poate schimba artizanal cu niste mici interventii in camera) Dupa asta au luat AmCap-ul pt captura si ca soft de procesare au ales Registax - un soft gratuit pt aliniere si stacking care avusese deja mare succes. Astfel Celestron au "asamblat" un pachet cu tot ce trebuie pentru fotografie planetara. Un lucru f bun dealtfel (si eu am preferat sa cumpar un astfel de pachet acum vreo 2 ani ) . De retinut insa faptul ca softurile de pe cd-ul camerei sunt gratuite si nu au nimic specific camerei. Driverul este specific dar doar atat. Chiar si AmCap e un soft generic de captura care foloseste neximage prin intermediul driverului camerei care are o interfata compatibila cu AmCap. Intre timo registax s-a dezvoltat si a ajuns la versiunea 5 (fata de 2 care venea cu neximage) si cred ca toata lumea care are un neximage foloseste demult noua versiune.