-----------------------------------
MikeC
30 Aug 2010 20:28


-----------------------------------
Arata mai bine EOS 5000.  Eu am un EOS 500, si sunt foarte multumit, nu prea l-am folosit la focale lungi, dar cu un obiectiv 18-55 de kit DSRL, la focala 18 e foarte misto pentru meteori, la maxime.

Un set de baterii noi CR te tine foarte mult timp, conditia sa inchizi aparatul, nu ca mine ca m-am trezit dupa o saptamana ca nu imi mai functiona deloc... a trebuit sa ii schimb bateriile si merge aparatul de vreun an jumate fara nici o problema.

Valy are dreptate. Personal as alege un aparat robust, metalic, mecanic fara baterii, cu declansator flexibil (praktica, zenit, olympus, nikon...). Din simplul motiv ca daca te apuc sa faci astrofotografie pe film nu ai nici o sansa daca faci cadre de 10-15 minute chiar daca sunt ghidate. Fotografia pe film inseamna expuneri de la 1 ora, pe putin, in sus...
(Si bine, in ecuatia asta intra si filmele, care e un alt subiect, complex din punctul meu de vedere, ce ar merita o discutie separata.)

Marele avantaj la EOS este ca daca ai acces la obiective EF foarte bune... un 200mm L, un 17-40mm L, 80mm L, poti sa faci niste fotografii foarte foarte misto.