-----------------------------------
Oliver Dragan
01 Sep 2010 22:09


-----------------------------------
Extraordinar! Am venit la 21:20 de la munca si cand am intrat pe poarta m-am uitat la cer si am vazut unul superb cu Calea Lactee in primul plan. Si asta din Braila, din mijlocul orasului! Mi-am luat binoclul si am cautat in fuga in Sagetator si am gasit M8 (Lagoon Nebula) si M20 (Trifid Nebula), superbe ce sa zic. Am urcat apoi la altitudine, pe casa, cu una dintre pisici dupa mine, si am cautat prima dragoste, Andromeda, care arata ca de obicei. Si ca sa-mi confirm calitatea cerului am numarat stelele in Carul Mic: 7 stele. De 7 luni de cand m-am mutat nu am vazut atatea. Jupiterul nu a scapat de campul vizual al binoclului dar nu am apucat sa numar satelitii ca am auzit: "la masaaaaa"!
Am terminat de mancat, hai inapoi la post! Am incercat sa gasesc Eagle Nebula (M16) si Omega Nebula (M17) dar poate doar imaginatia mea a prins ceva. O perdea de nori incepea sa acopere cerul spre disperarea mea, de moment. Intr-un fel m-am bucurat ca dupa o zi de munca nu as fi putut sa stau de observatii si mi-ar fi parut rau de un asemenea cer.