-----------------------------------
M.Gabriel
02 Sep 2010 19:30


-----------------------------------
Sper sa nu se inteleaga gresit. Am spus "majoritatea" nu toate obiectele care le-am observat aseara s-au vazut prin binoclu. Majoritatea obiectelor care le-am observat in acea parte se intindea de-a lungul la Calea Lactee. Pozitia anumitor obiecte fata de anumite constelatii m-au facut sa recunosc mai usor ceea ce am observat. Si totusi, nu am spus ca sunt sigur 100%.
Dupa ce am observat M8 care a fost foarte usor de gasit pe cerul negru, am reusit sa le observ si pe celelalte din jur cu telescopul... comparativ cu ceea ce am vazut si in stellarium, am precizat ce am vazut. Nu puteam fi sigur ce observam, de fapt nici nu aveam vreo idee in cazul unor  obiecte, cum spuneam, caci nu aveam o harta stelara la indemana, dar pot fi sigur de pozitia lor fata de anumite constelatii sau stele, dupa cum am spus si  mai sus...iar majoritatea obiectelor, da, au fost gasite la intamplare...Am comparat cu stellarium si asa pot spune in mare ce am observat...
Iar in cazul celorlalte obiecte care le-am observat in Scuttum sau Perseus, le-am recunoscut foarte usor datorita faptului ca le-am mai observat si le stiam pozitia, nu intamplator...

Cer senin si spor la observatii...
Gabriel