-----------------------------------
ionut.anghel
06 Sep 2010 16:07


-----------------------------------
Ahoi,
Senzorul de nori este cumva cel de la Lunatico? Lunatico deoarece am vazut ca focusorul este de la ei. M-ar interesa fiabilitatea lui, ai incercat interconectarea cu o statie meteorologica (senzor vant de exemplu).
Ce parere ai de ACP? Eu lucrez cu CCD Autopilot.

Numai bine
Emil

Salut,
Nu, senzorul nu este cel de la Lunatico este cel de la Aurora Eurotech. Este dpdv constructiv identic cu cel de la Lunatico (inclusiv ca aspect). Diferentele sunt de soft. Cel de la  Lunatico are softul mai complex din pacate si vine cu "weather server"  pentru conectarea cu ACP. Eu am fost nevoit sa imi scriu singur acest script. Are senzor de ploaie, de lumina, temperatura aer si temperatura cer prin IR. Nu au fost probleme cu el. 
Am gasit o statie meteo  La Crosse Technology care are o multime de senzori, inclusiv higrometru si senzor de vant si se poate  lega la  PC. Intentionez sa imi cumpar una mai ales pt. senzorul de vant si voi vedea atunci cum le fac interconectarea. Te tin la curent daca te intereseaza.
ACP mi se pare mult superior CCDAutoPilot si odata ce a fost configurat corect este foarte simplu de folosit. Dintr-o pagina web se alege targetul(o expunere sau expuneri multiple, pot fi executate planuri complexe cu multiple tinte si filtre) , filtrele folosite si cand sa se faca autofocusul(mai are si posibilitatea achizitiei de frameuri de calibrare automat etc, calibrare automata, etc...). Restul il face el. Adica face autofocusul, centrarea targetului prin PinPoint, ghidajul si salvarea imaginii automat. Eu l-am descoperit la cei de la GlobalRentAScope si am fost foarte incantat de el . In plus face interconectarea tuturor echipamentelor (telescop, camera, ghidaj, focusere, senzor vreme, comanda capacului RollOff etc...) si este scriptabil ceea ce il face si mai puternic.
Interfata web este, deasemenea, modificabila. Eu am adaugat in ea imaginile live de la camera care suprevegheaza observatorul. Ar mai fi interesat de adaugat o camera allsky.