-----------------------------------
ZENDOW
16 Sep 2010 22:26


-----------------------------------
Dupa cele citite pe forum am devenit curios in experimentarea camerelor web pentru astrofoto(evident pentru luna si planete!) Am cumparat o camera care parea mai rasarita (la buget mic!) un Microsoft VX6000 (pret 140 lei)care se si potriveste perfect pe focuserul de 1.25".
  Anexez 2 fotografii realizate asta seara -Luna si Jupiter- folosind camera fara lentila si pe un dobson 254/1200.Am constat urmatoarele :
1. La luna detaliile sunt destul de bune(imaginea fierbea destul de tare in momentul realizarii fotografiei) insa campul vizual este prea mic, pare mai mic de 0,2 grade. Cum pot mari campul la 0,5 grade de exemplu?
2. Fotografia lui Jupiter a in schimb a oferit o poza in care planeta nu are detalii, axa optica a telescopului se pare ca nu bate perpendicular pe senzor pentru ca imaginea este si destul de distorsionata. Poate ca lipsa filtrului IR a contribuit la acest rezulatat in care planeta este foarte stralucitaore.

Am folosit softul livrat impreuna cu camera care nu ofera posibilitatea unor eventuale setari ale timpului de expunere,etc.

Daca a mai experimentat cineva acest mod de astrofoto va rog sa-mi spuneti cum pot imbunatati rezultatele cu acest echipament.Eventual daca se poate folosi un soft mai apropiat de acest tip de fotografii.
Multumesc!