-----------------------------------
Emil
24 Sep 2010 11:43


-----------------------------------
1.25" pe camera dslr iti va produce vignieta, iti trebuie 2"
1600mm focala iti vor permite multe chiar foarte multe obiecte, mai putin obiectele mari  :lol: 
Insa 1600 mm pe EQ-6 este cu cantec, se poate face nu zic insa IMPLICA tunning atat hardware cat si software.
Pentru alegerea monturii eu impart la 2 capacitea monturii si am o valoare rezonabila a capacitatii foto.
Pentru fuzzys iti trebue timp serios de expunere aia sa nu zici ca nu ti-am spus mai ales daca mergi cu un dslr... la fuzzys fara astrocamera iti trebuie nervi de otel si temperaturi joase.
Cum vrei sa faci autoghidajul? Sina dubla va flexa.
Piggy-back iti trebuie inele pentru RC si pentru optica de ghidaj, aia numai daca nu mergi cumva off-axis iar acolo iti trebuie autoguider sensibil ca lucrezi la F/8... deci web-cam-ul il exclud din start.
Inca o intrebare. conditiile iti permit foto la 1600 mm? Seeing etc, nu de alta dar trebuie sa iei si acest lucru in calcul, daca de cele mai multe ori ai seeing rau atunci de cele mai multe ori nu vei folosi instrumentul si e pacat de bani, te-ai gandit la un telescop cu focala mai mica insa de calitate, cu banii astia poti lua un newton bun sau o luneta bine corectata.... doar un gand.

Emil