-----------------------------------
Teo
26 Sep 2010 20:23


-----------------------------------

Teo
Eu iti doresc sa gasesti un telescop planetar foarte bun,esti un astronom amator pasionat si il meriti .Daca-mi dai voie sa-mi dau cu parerea,nimic nu va intrece un refractor de focal lung sau un Cass cu amplificare mare-Texereau dezbate problema,citeste descrierea telescopului sau.
Mircea

Va multumesc. Mai intai de toate trebuie sa muncesc mai mult si sa strang banii necesari pentru o astfel de achizitie. Intr-adevar imi doresc foarte mult sa vad detalii fine pe planetele accesibile amatorilor iar pentru asta visez de mult timp la un refractor de vreo 150 mm diametru cu focala lunga, si cu raportul f/d de minim 10 sau chiar 12 care sa ma tina multi ani de aici incolo. :)  Un reflector mi-am asigurat, si inca destul de bun. Acum urmeaza sa strang banii pentru un refractor serios.
La timpul potrivit, cand voi avea ceva bani stransi pentru acest scop de foarte mult timp asteptat, va voi cere parerile in legatura cu ce refractor sa aleg si de unde. 
Ii multumesc domnului Mircea Pteancu si va multumesc tuturor pentru parerile expuse.
Cu stima,
Teo.