-----------------------------------
Mircea Pteancu
30 Sep 2010 23:30


-----------------------------------
dyazz
m-am abtinut pana la acest moment,acuma ai sa primesti o ''sapuneala''.
Ai sanse bunicele sa fii satisfacut,se pare ca Omegon e un brand bunicel.Eu folosesc o luneta Omegon 60x700mm cam de pe la sfarsitul lui Iunie,procurata de aici de pe forum.Uneori m-a necajit deoarece se intampla ca miscarea fina in altitudine sa ''scape'',desi lasa loc unor optimizari gen vopsire mata tub,diafragme,vopsire bord lentila,inlocuire-prelungire parasolar,cu toate acestea zic s-a dovedit un instrument bun pana la 140x (cu ocularele mele pe care le colectionez de vreo 30 de ani) atat la planete,Luna,stele duble cat si la obiectele catalogului Messier.Vezi rubrica ''Ce am vazut aseara'' si ''Stele duble de vara si de seara''.

Dar toate acestea pentru ca am stat putin pe net si mult si cu placere la ocular,la observat.Niciun telescop nu este bun observand peretii debaralei.
Eu iti urez sa folosesti sanatos si cu folos noul telescop.Desi am indoieli.In timp ce tu te vaicareai pe net si ai ingropat primul telescop,uita-te la evolutia lui M. Gabriel ,la cat s-a perfectionat,promitand sa devina un excelent astronom practician folosind instrumentul din dotare si unul imprumutat.
Vorba d-lui Dan Vasiliu,cum vei observa tu detalii fine pe planetele indepartate daca nu ''observi'' regulile gramaticii de sub nasul tau.
Scuze pentru sinceritate,am avut sperante legate de tine dar pe care le-ai dezamagit.Scurt si dur:lasa trancaneala pe net si treci la invatatura si observatii.
Daca te-am suparat apasa butonul ''ignore''.Dar mai bine fa ce ti-am spus.
Mircea