-----------------------------------
Mircea Pteancu
11 Oct 2010 22:35


-----------------------------------
CristiM
''De gustibus non disputandum!'' in Latina.
''Fiecare o zice pe a lui'' in maidaneza.
Din amintiri citez,parca de 1% e vorba,dar intre cele doua telescoape nu este voie o abatere mai mare intre focale.Asta inseamna in cazul tau 15mm?
Esti sigur ca producatorul a asigurat egalitatea intre parametrii ambelor telescoape?
Pentru focalizare la Makuri deplasezi OP,cum se asigura incadrarea in tolerante?Distanta si paralelismul cum se asigura ?Si cum se pastreaza?Stiu cu siguranta ca unii amatori au probleme la colimarea unui singur telescop,aici va trebui fiecare sa fie perfect colimat in sine si apoi cele doua OTA intre ele.Iar montura?Nu prea cred ca o casca va functiona ca-n poza :D .

Varianta vizorului binocular iti ofera rezolvarea tuturor acestor probleme deoarece solutia este incapsulata in vizor.Insa la un cost,atat financiar cat si cum a spus zoth,ca luminozitate a imaginii,cat si modificari tehnice ale telescopului sau drumului optic.
Sau altfel,intreaba-l pe ForeverMan de ce nu-si cumpara/construieste inca doua telescoape identice  cu cele pe care le are +monturi noi etc etc si ar putea renunta la vizor.

Eu iti urez succes in realizarea oricarei variante vei alege,doar am semnalat unele dificultati si care au fost depasite de catre multi,dar nu foarte multi.
Mircea