-----------------------------------
habarnam
03 Sep 2006 00:30

da
-----------------------------------
Asa e. contracte sunt, dar nu stiu daca poti sa le afli. Spre exemplu aerostar poate sa ceara intr-o luna consultanta pentru participarea la un proiect extern. Agentia incaseaza. Chiar nu stiu acum cum stau lucrurile.

Putem sa luam legea si sa vedem cel mai bine. Si daca sunt sugestii, le punem frumos intr-un email, si pariez ca presedintele agentiei o sa le citeasca. Printre altele, stiu ca exista un fond de cercetare dezvoltare, dar mai multe nu stiu acu'/

Layout-ul nu e nici bun, nici util, a fost facut sa mearga cat de cat. Nu e laudabil ca l-am facut pe degeaba, laudabil e ca mi-a folosit ce am invatat acolo, chiar daca nu sunt de meserie web-designer sau programator.

"Desi mi se pare cumva contradictoriu cu ideea de "extrabugetar", in sensul ca daca e o agentie "extrabugetara" atunci e important sa aiba contracte , adica e important sa fie bine cunoscuta, sa vina lumea la ea. "

Aici e discutabil, pentru ca, spune-mi tu, cate firme din domeniul aerospatial sunt in romania? le numaram pe degete ! contractele se discuta altfel ...

"
Dar nu poate fi bine cunoscuta cu asa un site. Adica, avand o astfel de prezentare, e greu sa vina lumea la tine, pentru ca nu stii cu ce-ti poate fi de folos. Altfel spus- daca e asa important, de ce nu s-a platit cineva cu specilaitatea asta sa faca un site comercial? "

Fondurile fiind mai mult decat insuficiente, salariile se iau cu intarziere de 3 luni ...!!! -sau cel putin asa era acum 2 ani- Si tu vrei 1000E pt site .. No way ..

:) .. nu .. io sunt doar un economist indragostit de spatiu .. dar cu vointa am reusit sa fac o gramada de lucruri care nu aveau legatura cu domeniul meu ... PENTRU CA IMI PLAC ...!!!!

"Cine o fi atunci ciumpalacul care a folosit un om de capacitatea ta pentru a face... web-design???? "

Hai ca asa capacitate nu sunt..cum am spus..doar ca daca ai vointa poti sa faci orice ... Si atunci tocmai terinasem facultatea si nu ma angaja nimeni .. Te intrebi cine a fost ? Pai domnul Piso, caruia o sa-i raman reconoscator toata viata ca mi-a dat o sansa sa lucrez acolo. Nici nu stii ce noroc este sa muncesti unde iti place, cand te refuzau toti patronii jegosi de srl-uri pentru ca nu ai experienta. Te intrebi de ce nu am facut ceva pe domeniul meu..? Sincer, nu erau multe de facut, plus ca eu sunt mai dinamic si acolo lucrurile se misca foarte greu..eu am hotarat ca nu pot sa stept ani de zile pentru a face ceva intersant..Am schimbat domeniul, si acum castig cat fostul meu sef (plus ca imi iau salariul la timp :)

pai la programe stiu ca era SIPA online, si inca unu..mai foreaza pe site, eventual pe formatu vechi (ala html)

uite un link de la stanford ..

http://news-service.stanford.edu/news/2005/september14/rom-091405.html

Stii ca si NASA in sine nu face "cercetare" in sensul strict, din cate stiu are suita de laboratoare pe care le finanteaza ..nu stiu foarte multe despre sitemul american...

"Bun- daca-i asa, zi-mi si mie un program util cuiva, da-mi o sursa de finantare din care s-au tras banii aia. "

aici sunt multe de spus..depinde la ce te referi..

Cat priveste faptul ca daca nu ar fi facut nimic s-ar fi desfiintat... ma umfla rasul, zau.... (nu te supara, nu am nimic personal cu tine sau cu ce ai spus, dar este extrem de nostim sa afirmi in Romania ca institutiile care nu fac nimic se desfiinteaza ele singure... inca o data te rog sa nu te superi...) 

de ce am spus ca s-ar fi desfiintat? simplu..lipsa finantarii 

"Spun doar ca habar nu am ce fac, pentru ca nu se poate afla nimic de pe net. "
Asta asa e.

"Tu ai da din impozitul tau unei agentii despre care nu poti afla nimic (admitind ca e totusi finantata de la buget)? Sau, te-ai gandi sa discuti cu asa o institutie pentru un contract? (admitind ca e extrabugetara). "

Ca sa zic un caz..vine unu -nu spui cine- sa ceara poze din satelit pentru nustiuce locatii din romania. unde vine ? la agentie ! Ca vrea petrol, tunuri imobiliare sau altceva. Da banu. Agentia, prin CRUTA (ca sa dau un exemplu) are acces la pozele unui SPOT - in functie de rezolutie si de datele existente se cere banu. In mare.

nu ma supar, relax, sper sa se prinda toti de necesitatea unui managemt eficient ... aud peste tot fraza asta .."statul e un prost administrator"