-----------------------------------
stelaru
03 Sep 2006 00:30


-----------------------------------
Pai nu e rau sa primeasca bani de la buget, as zice chiar ca ar fi foarte  bine. 

Problema e ca daca face asta, atunci e obligata sa faca cunoscut pe ce ii cheltuie. Nu mai e o problema secundara, si pe web-page trebuie sa apara tot ce face (adica pe ce cheltuie banii aia)- asa ar fi normal.

In a doua versiune- daca NU primeste bani de la buget- atunci inseamana ca are contracte comerciale -caz in care site-ul iarasi nu e in ordine, pentru ca nu arata ce ar putea face ea pentru o companie.

In a treia varianta logica -rosa traieste din donatii- iarasi ar trebui sa le faca cunoscute -ceea ce nu vad sa fie.

Cat priveste ideea de a da telefon/trimite email pentru a vedea ce face... e mai mult decit nostima, nu te supara. 

Eu nu am reusit niciodata sa obtin ceva informatii in felul asta de la nici un minister, agentie guvernamentala samd. In multe cazuri nu am reusit nici macar cu scrisori de la ministru la ministru... he he he,,,, Pierdeau scrisoarea- potzi crede asa ceva??? :lol:  :lol:  :lol:  :lol: Pe mail un singur minister mi-a raspuns vreodata (nu spun care). De la ceilalti nu am obtinut NICIODATA raspunsuri pe email (si vorbesc de cereri oficiale, nu de cereri din partea mea ca un biet cetatean....).

Iar daca prin mediu competitional intelegi programele de cercetare ale guvernului, care cica se acorda pe proiecte.... da-mi si mie un exemplu de companie cu capital integral privat (real -nu cioace gen "privatizarea CFR") care a luat vreun proiect de-asta. Sau de rezultate realmente aplicabile (aici totusi sunt unele lucruri in buna ordine -pe care le stiu eu -dar le stiu personal, nu ca ar fi spuse pe undeva...). 

Vreau sa spun ca la rosa se prea poate sa se faca lucruri minunate, dar nu vad cum se pot si afla.

Cat priveste site-ul, eu nu as mentine asa ceva daca as fi directorul ei. Nici vorba. E ceva decent, de acord, am toata admiratia pentru felul ...voluntar ....in care a fost facut- e chiar OK.  Dar e totusi o agentie spatiala, de la care astept mult mai mult. Nu zic sa arate ca site-ul NASA, dar e foarte important sa arate ce se intimpla acolo intr-un mod concret si clar. 

Nu cred ca e o chestiune secundara cum se face cunoscuta. 

Iar povestea cu "au alte treburi" o aud in fiecare zi (n-are legatura cu astronomia sau cu tine -florin) -de obicei atunci cand oamenii pur si simplu nu doresc sa-si bata capul cu ceva. 99% din functionarii de stat cu care am de-a face folosesc sintagma asta pentru a evita sa faca ce au de facut. Practic s-a generalizat ideea ca trebuie sa li se dea ce au de facut ca la roboti- instructiuni gen: "acum muta dosarul asta de aici dincoace" samd.

Cineva, dupa ce a facut jocul firmelor straine (intelese intr-un soi de oligopol asupra marilor contracte de stat) spunea senin ca "firmele romanesti nu sunt treaba mea"- de parca alea straine ar fi fost treaba lui !!!

In sfarsit, dupa cum spuneam, ma voi lamuri citind Legea Bugetului de Stat pe 2007.