-----------------------------------
HoO_Germany
03 Sep 2006 15:10


-----------------------------------
Casca de roua e ca un parasolar foto?

Fotografia slaba cu acel mak Vixen apartine unui tip din jakarta (scopedude)- e pe forumul cloudynights. El zice ca s-a plins la Vixen de ghost ce i-a aparut si cei de la Vixen i-au rspuns ca Makul asta nu e facut pentru foto terestre.

De aici si intrebnarea mea si daca am inteles eu bine raspunsul tau Robert:

Poti face poze terestre cu ORICE Mak, DACA ii pui casca de roua si DACA ai ocularele care trebuie.

Am itneles bine?

Se poate ca la tipul ala din Singapore, avea ceva stricat la justatia/colimatia Makului, cine stie. 
Dar ce a spus Vixen, ca acest instrument nu se poate uza a face poze terestre, apara ca aia care au dat raspunsul asta, nu sant cam desfarcuti  :lol: .
Cu fiecare Mak se pot face poze terestre. Daca pui o camera foto la un Mak, SC, Newton, Refractor, cine stie ce fel de telescop, poti sa faci poze terestre.
Special la Mak/SC si fiecare tip de telescop cathadioptic trebue fie pusa o casca de roua, ca acea placa de geam in fata opticei poate prinde reflexe luminei si le arata cumva ghost pe poza. 
La sistemul Mak "Klevtsov" care si acel Vixen sau instrumentele TAL, au un fel de corector cum se vede in schema de jos, care sta intr-o cela, asa ca normal nu ar putea sa existe acele ghost facute de corector.