-----------------------------------
catalin dumitru
18 Oct 2010 11:34


-----------------------------------
Domnule Pteancu , binocularele de microscop au din cate am observat eu (cam toate) , doua mari neajunsuri. Primul ar fi acoperirea antireflex insuficienta pentru observatii prin obiective cu luminozitate scazuta. Al doilea dezavantaj este deschiderea prea mica pentru obiectivele luminoase. In ambele situatii rezultatul este o imagine mai intunecata decat ne-ar conveni. Traseul interior fiind cam lung , eu as incerca reducerea pe cat posibil a lungimii tuburilor portoculare pentru a mai reduce din vignetarea cauzata de ocularele cu focala prea scurta. Desi am cam toate perechile de oculare uzuale care echipau asemenea microscoape, eu nu prea le-am folosit. Campul este enervant de mic, si nici imaginile nu sunt cine stie ce. Doar cele ortho pe care scrie "CPL10X" ma multumesc ca si calitate a imaginii, desi acoperirea antireflex precara duce la unele reflexii enervante pe fata plana a lentilei de ochi. Despre celelalte oculare pe care le aveti nu stiu ce sa spun , doar apropierea cat mai mare de corpul binocularului poate elimina sau macar reduce vignetarea. Sper sa nu se supere Buncar ca topicul lui a devenit teren de discutii pe aceasta tema ! :)