-----------------------------------
yo2lsk
03 Sep 2006 22:56


-----------------------------------
Salutare,

Receptorul Icom R7000 este foarte bun si suficient de sensibil. Plaja de frecvente este OK (cel putin pentru radioamatori), iar pretul de pe ebay mi se pare bun.
In gama sata de pret nu cred ca vei putea obtine un receptor mai bun.
Sta foarte bine si la review-uri avand maximum de puncte.
Receptoarele profesionale se duc la cateva mi bune de dolari, iar un receptor nou gama de radioamatori pleaca de la aproximativ 600 USD pana pe la 2500 USD. Ca firma sunt Icom,Ten Tec, Yaesu, AOR, Uniden.
In gama profesionala de echipamente, un echipament foarte bun este Rohde&Schwarz si poate ai o sansa sa gasesti asa ceva pe ebay.
Eu detin un emitator receptor tot Icom (Icom 706MKII), dar plaja lui la receptie este mai restransa decat a receptorului dedicat Icom R7000.
Problema principala a unui lant de receptie este antena care ar trebui sa aiba un castig cat mai mare.
Dimensiunile ei depind in primul rand de frecventa pentru care se construieste. Cu cat Frecventa de lucru este mai mare 500Mhz-2000 Mhz cu atat dimensiuniule antenei vor fi mai mici si implicit mai usor de construit o antena cu castig mare. Daca frecventa de receptie este mai mica gen 150 MHz antenele de receptie vor avea dimensini mai mari si vor fi mult mai greu de montat, ca sa nu mai vorbim de rotire si orientare. O antena cu un castig mare in general este o antena directiva, receptia facandu-se pe o anumita directie.
Sunt de putin timp pe site si nu stiu multe lucruri despre astronomie cu atat mai putin despre radioastronomie.
As vrea sa stiu si eu in ce gama de frecvente se face receptia pentru a putea sti daca am vreo sansa sa ascult vreun semnal cu echipamentul meu.

Numai bine de YO2LSK Ovidiu.