-----------------------------------
bac
29 Oct 2010 08:38


-----------------------------------
Bugetul e cel pt ed 120, spre care inclin pentru ca nu e necesara colimarea. Am inteles ca e cam lung insa nu depaseste un metru. Vad ca e comercializat cu tot cu coffer de alum.  Deci e oarecum ,,acoperit". Nici greutatea nu e exagerata si cum optionea mea e pt o montura simpla, luneta ar putea sta pe o Vixen Porta din ce am mai gasit eu pe net. Montura alt azimutala sa sustina 10 kg nu am vazut. Nu-mi plac celelalte tipuri de monturi pt ca m-as incarca cu prea multe, greutatea ar fi mai mare. Pur si simplu criteriul principal e cel vizual, cu care vad mai multe si mai bine  :D  . Se pare totusi ca e doar un zvon ca ed-ul egaleaza valori mai mari ca apertura de mak/ newton, altfel ar fi aparut mai multe pareri si despre un echivalent al lui ed120.

Si celelalte sunt mari, am masurat conform dimensiunilor prezentate o galeata, 150 e cat ea, celalalt de 180 o depaseste, si 180 nici nu sta pe montura Vixen. La drept vorbind mak 180 simt ca ar fi un deliciu, dar mai caut montura simpla sa-l sustina.