-----------------------------------
valy
29 Oct 2010 13:18


-----------------------------------
Discutia nu e legata de geam sau de alte chestii ci de observatia in sine in conditiile date, si mai ales de rezultat.

Nu stiai ca la moda sunt observatiile prin termopan???   :lol:  Cum sa nu, e la moda. Poate il rugam pe dl. stanescu sa inventeze o optica adaptiva care sa compenseze aberatiile date de termopane. Am revolutiona domeniul. Serios vorbind, asa ceva ar fi posibil? Banui ca nu, distorsiunile sunt prea neliniare si imprevizibile. Ar fi interesant un studiu, o simulare.

Creierul poate compensa multe, numai asa nazbatie nu stiu daca-i in stare ...Deci nu-mi venea sa cred, am repetat de mai multe ori. Poate incercati deseara, oricum mai incerc. Ideea e sa presezi ochiul si sa te uiti oarecum cu coada lui: in centru se inegreste putin dar pe margini se vedeau craterele cu detalii, nu tremurau deloc. Deja imi faceam probleme, ma gandeam ca am dat atatia bani pe scule cand defapt cu un simplu ochi rezolvam problema. Pacat ca nu avem zoom, ca nu mai trebuiau deloc scule, acum ca am rezolvat si problema seingului prost.

LE: inainte am baut un paharut de garone, era 1 noaptea, ma trezisem de la 7 dimineata. Hmmm  :oops:

LE: defapt cred ca se inchidea "diafragma", crestea campul de profunzime, DOF, dar tot nu se explica cum rezolva turbulentele din tub si din atmosfera