-----------------------------------
cmatei
05 Noi 2010 12:40

Re: frumos
-----------------------------------
Trebuie sa fii destul de aproape sa mergi la tara in fiecare week-end.Eu am vre-o 160 Km si ...ce cer senin se poate vedea acolo...

Tot cam asa, buc-calarasi, trecut cu bacul la ostrov si inca vreo 20 km. Nu ma duc acolo strict pentru astronomie, e un fel de sanatoriu pentru mine. Nu trec tramvaie pe sub geam, aer curat... scap de mizeria asta de oras si imi reincarc bateriile.

Daca esti amabil sa postezi o schita cat de cat la scara a contrusctiei sa ne facem o idee

Hm, schita la scara, ce-o mai fi si asta :roll: Am doar niste desene cu creionul, cu calcule de materiale si ce tai/cum tai ca sa irosesc cat mai putin.

In linii mari: restul constructiei e din lemn, mai precis din dulapi 5x25 taiati pe lungime, deci 5x12. Peste fundatie vin grinzi 10x10 plus "zabrele" din 5x12 ca suport pentru podeaua din OSB. De fapt, latimea de 2.5m e data de dimensiunea unei foi de OSB. Peretii din aceiasi dulapi 5x12 din 50 in 50 cm plus OSB mai subtire la exterior. In colturi o sa mai suprapun cate un dulap, ca sa rezulte un fel de stalpi. La materiale a trebuit sa ma pliez pe ce puteam gasi la depozitul local.

Acoperisul o sa fie in doua ape si o sa ruleze spre vest, spre panta dealului, pe doua profile L de otel de 6m si cate 4 (?) role cu rulmenti pe fiecare parte. Invelit tot cu osb si probabil policarbonat.

Necunoscute sunt deocamdata: cum fac usa, cum asigur acoperisul, coama invelitorii, daca sa mai pun ceva pe peretii exteriori sau ramane osb + vopsea, cum fac sa nu-mi viscoleasca zapada inauntru si ce gauri de aerisire sunt necesare.

bafta in continuare

Multam, o sa am mare nevoie.