-----------------------------------
Abel Cavași
04 Sep 2006 13:40


-----------------------------------
Afirmațiile
Domnule Abel, intre stiinta si credinta sunt diferente majore.
Asa dupa cum bine stiti, stiinta opereaza cu certitudini. 
contrazic afirmația
Un lucru extrem de cert este faptul ca orice raportare este predestinata unei doze de incertitudine diferita de zero. 

Afirmația
In aceste conditii, niciodata nu poate exista obiectivitate 100%, tot asa dupa cum, nu poate exista subiectivitate 100%.
este interesantă. Dacă am ști totul, nu am mai fi subiectivi. Deci, subiectivitatea depinde de ignoranța noastră. Ignoranța noastră este infinită. Cunoașterea noastră este finită. Raportul lor va rămâne neschimbat, chiar dacă avem impresia că învățăm.



De ce Universul dumneavoastra ar face exceptie de la aceasta regula? 
Universul meu nu face excepție de la această regulă.

Logica "pura" a demersurilor dumneavoastra poarta stigmatul unei erori elementare de interpretare recunoscuta sub denumirea de "reper absolut" sau "precizie maxima'. 
Precizia maximă este doar un deziderat intangibil. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie urmărit. Deși nu putem ști totul și nici exact, vrem să știm din ce în ce mai multe și din ce în ce mai precis. Și e bine să fie așa. Acest comportament nu este &#8222;stigmatizat&#8221;.

Nu dispretuiti amanuntele domnule Abel.
După cum vedeți (iar începem cu formalismele de politețe?), nu le disprețuiesc. V-am răspuns foarte amănunțit și nu numai dumneavoastră. Dar nu doar răspunsurile mele au obligația să fie amănunțite, ci și întrebările.