-----------------------------------
Forever_Man
12 Aug 2005 13:22

Timpul
-----------------------------------
Incercand sa imi explic de ce timpul curge altfel la viteze mari am ajuns la urmatoarea explicatie (pe care am numit-o teoria cuantica a timpului, pentru ca suna bine):


Teoria cuantică a timpului. Timpul este format printr-o succesiune de microtimpi. Acest microtimp este o unitate care are divizori, dar care nu are multipli, dar prin repetarea ei, se creează timpul. Astfel, când cineva înaintează în timp, înaintează prin divizori ai microtimpului. Cu cât viteza crește, cu atât se sar mai mulți divizori. De exemplu, mergem cu 100.000 km pe secundă. Noi traversăm să zicem 100.000 de diviziuni, dar sărim peste alte câteva milioane. Deci pentru noi, timpul va avea valoarea a 100.000 de diviziuni, dar pentru ceilalți, va avea valoarea de câteva milioane. De aceea, se zice că la viteze mari timpul trece mai repede. De fapt se merge în viitor. Acum, cum facem să mergem în trecut ? Atunci când viteza crește așa de mult încât să se sară mult mai multe diviziuni, se ajunge la salturi mai mari decât microtimpul. Astfel diviziunile care depășesc microtimpul se vor pune înapoi și așa se va călători în trecut. 

Cat de plauzibila suna aceasta teorie ??