-----------------------------------
victor Lupu
20 Noi 2010 14:37


-----------------------------------
Dupa cum spunea si domnul Stanescu Octavian destul de recent, nu e nevoie ca la Luna sa faci stacking. Are suficienta lumina si fotografiile vor iesi frumoase daca folosesti o camera foto adecvata.
Pentru a scapa de acea margine neagra, da mai mult zoom din camera si tine camera mai aproape de ocular. Atunci toata imaginea va fi plina cu peisajul lunar si nu va mai aparea doar in centru peisajul iar pe margine totul negru, ca o diafragmare a campului.
La fel am procedat si eu cand am filmat Luna.
In filmuletul de mai jos poti vede ca atunci cand dau zoom si apropii camera mai mult de ocular, dispare acea margine neagra.
Iata aici filmuletul : http://www.trilulilu.ro/astronom/9549228f0e3e17 am imagini si fara marginea neagra.pe mine nu ma prea intereseaza daca are margine sau nu.stiu ca daca dau zoom dispar marginile negre.camera sta mereu pe ocular pt ca o lipesc cu un scoci lat.nu o tin in mana.sta singura.mai stiu k daca zumezi imaginea se intuneca cum se vede si in poza topicului.trebuie sa maresc expunerea cu cat zumez mai mult.