-----------------------------------
stelaru
22 Noi 2010 11:16


-----------------------------------
Ia un dslr ieftin nou, care o fi. dslr-urile corp second hand necesita multa pricepere sa le testezi, plus ca majoritatea sunt obosite deja- multe componenet mecanice au o fiabilitate anume calculata (adica rezista doar la un numar de "shoot"-uri), de obicei aproape consumata la second hand.

Oricum, mi-e greu sa cred ca il vei folosi doar la astrofoto.  Folosit terestru evident ca are nevoie de obiective - pe alea poti sa lei second-hand, ca nu ai nevoie de prea mare pricepere sa le testezi, plus ca nu prea are ce se strica la ele. Chiar si SH, obiectivele sunt incredibil de scumpe.

Ai urmatoarele alternative:
a) kit-ul de obiective livrat odata cu body-ul- de obicei 2 zoom-uri de calitate acceptabila (nu grozava..)
b) obiective second-hand
c) obiective fixe noi (un 50 e sub 5 milioane si face o treaba excelenta in 90% din cazuri).

Poti sa iei si doar un body nou, dar cumpara macar un 50, sa il poti folo9si si "normal".

In doua vorbe, nu merita sa dai 10 milioane pe un body sedond hand, chiar daca iti propui sa il folosesti exclusiv foto.

Povestea cu cmos-ccd are un sambure de adevar in ea, dar nu cred ca merita sa te zbati pe criteriul asta- oricum nu iti vei da seama de deosebire.

Exista o disputa intre Nokon si Canon, dupa parerea mea aiuristica, ambele marci fiind egal de bune.

Din spate vine Pentax, cu adeptii sai. Mai avem si Olympus, cu o tehnologie speciala "four threads" - interesanta in felul ei.

Este de explorat si alfa de la Sony, nou venit, dar cu destule cronici bune.

Ia ce-ti place din toate astea, ca mare deosebire nu e, dar ia nou si ia acum, altfel poti cadea in pacatul eternei alegeri...

Bafta!