-----------------------------------
SkyWalker
24 Noi 2010 22:21

Primul meu binoclu
-----------------------------------
Multumesc domn. Vasiliu pt informatie...... :)  acum stiu cum sa pun poze.....Dioptex 15X50 este binoclul in cauza...lam achizitionat de la mica noastra rubrica de vanzari....deja am observat cu el deja in curte Jupiter cu satelitii...insa dupa cum va dati seama cam tremura la 15X....asa ca nu am vazut cu detalii dar mam sprijinit in maini pe scaun si am obtinut o imagine cat de cat... :P .....tata mia dat telefon adieauri si mi-a sugerat sa ma uit la luna ca a rasarit(el e la munca)...asa am si facut....mam dus in mansarda si am deschis geamul ca sa am o imagine mai clara..... superb  :D ...cate detaliii.....binoclul nu are aberatii cromatice si nici acel halou specific de culori.....clar si sharp se vede.....este greu si tremura ceace imi sopteste un lucru in minte "Trepied"......campul este ingust...dar compenseaza grosimentul.... 8) .......iar mai devreme cred...CRED! ca am observat cu el tot in curte pe scaun straduinduma sa il tin drept Andromeda.... :D ....era ca o albeaza asa.....ca niste stele conglomerate......este greu....robust....facut din metal....lucru ce ma multumeste pe deplin.....insa trebuie trepied....aici intervine inventivitatea romanului... :D ....bani nu am deocamdata....