-----------------------------------
Izuk24
03 Dec 2010 20:38


-----------------------------------
Hey,

Multumesc pt raspuns. Din pacate nu am masina, sau am..dar am acees la ea destul de limitat (eu neavand carnet si fiind masina parintilor ma pot baza doar pe fratele meu).

Vroiam sa ii caut o geanta speciala ceva ca sa il pot  lua cu mine la munte, am incercat sa iau un telescop care totusi e cat de cat transportabil si fara masina.

Pt moment desi e inca foarte innorat, abia acum jumatate de ora am reusit sa observ o stea, am reusit sa citesc in schimb cu succes ce era scris pe cutia de ceai a vecinilor de la blocul din fata :))) si am aruncat un ochi si la vapoare (am vedere la mare).

Din pacate e foarte multa lumina in zona, daca mai sunt momente cu ceer senin in seara asta o sa ma sui pe bloc pt ca partea din vest nu e foarte puternic luminata si de obicei reusesc sa vad mai multe stele.

Ce siteuri urmairiti voi pt a vedea nebulozitatea? Eu ma mai uitam pe inmh dar nu mi se pare prea relevant...

Cu colimarea am emotii, am manualul de la skywatcher si scrie clar cum se face colimarea, o sa incerc sa fac asta in zilele ce urmeaza.

Sper luna asta sa imi pot lua si un ocular bun. Merita sa iau filtre de contrast? Gen oiii? Sau ce filtre ar fi recomandat pt un astfel de telescop pt observatii deepsky mai mult.

O zi grozava,

Izabela