-----------------------------------
Dan Stanciu
07 Dec 2010 00:48


-----------------------------------
Buna seara!
Eu nu le am, dar desi locuiesc in Bucuresti, tot voi prinde ceva cer senin si, cu tehnica pe care o stiu + accesoriile pe care le am la indemana s-ar putea sa va storc cateva lacrimi... :wink: 
Nu vreau sa va supar, dar astrofotografia se practica simultan cu studiul tehnicilor specifice fiecarui tip separat; acest studiu trebuie sa fie insotit de matematica si fizica specifice modului de lucru al senzorului foto, caracteristicilor si defectelor lanturilor optice folosite in industria instrumentelor astronomice, precum si- mai ales - de teoria spatiului frecventelor aplicata la transformarile Fourier pentru aplicarea corecta a metodei numita convolutie sau deconvolutie etc. Vreau sa va alarmez putin pentru ca am observat ca refuzati, aproape cu obstinatie, sugestiile membrilor mai experimentati de pe forum.
Poate ca din pasiune, nu aveti rabdarea necesara studiului insotit de practica; sunteti interesat de "zumare", dar trebuie si ceva calitate- veti fi mai bucuros de rezultatele eforturilor d-voastra. Eu m-am chinuit vreo 2 saptamani sa inteleg un mecanism de obtinere a unui kernel de convolutie bidimensional si aceasta teorie ocupa o pagina si trei sferturi dintr-o carte pe care am dat aproape un sfert din salariu... Si acum ma bucur sa aplic imediat sugestiile primite chiar de la persoane mai putin experimentate ca mine si nu mi-e rusine cu aceasta atitudine.
D.p.d.v. al grosismentului poza este superba, dar ati sacrificat luminozitatea ei si ati pierdut astfel multe detalii. Mai este ceva vignetting, dar ramane la latitudinea dumneavoastra metoda de procesare a imaginilor... Poate va trimit o poza cu Clavius la grosisment de 1200x direct pe mobil daca-mi lasati numarul, iar poza o consider nereusita din cauza ca a fost facuta printr-un strat subtire de nori; pe forum mi-e rusine s-o postez pentru ca m-am lacomit la grosisment fara a pune accent pe calitate... Chiar, vrea cineva sa o si postez?!