-----------------------------------
uzunu
07 Dec 2010 14:44

Microsoft LifeCam Cinema HD modificat pentru astrofoto
-----------------------------------
Am urmat tutorialul de aici: http://www.ghonis2.ho8.com/lifecam/lifecam1.html

Ca si corp al camerei am folosit un ocular SkyWatcher de 25mm si o cutie de film 35mm ca dop pentru spate prins cu banda adeziva pentru a putea fi servisat in caz de nevoie. Mai am nevoie de un filtru UV/IR cut si setup-ul este gata. 

Camera filmeaza cu un senzor CMOS design 2009 de 1/4" la 720p/30fps in mod MJPG sau 720p/10fps in YUY2. De asemenea, poate filma si la rezolutii mai scazute, iar partea desteapta e ca atunci cand i se cere zoom digital, camera cropeaza, nu interpoleaza. Senzorul este foarte sensibil atat pe vizual, cat si pe IR. Singurul dezavantaj este o lipsa de control direct pe gain.

Camera a costat 209 lei luata noua de pe Okazii. Ocularul il aveam (si, fie vorba intre noi, oricum era praf), sculele le aveam, cu putina acrilica m-a ajutat un prieten (e nevoie pentru a acoperi un LED albastru), iar timpul de modificare a fost de ~ 4 ore in doi oameni, insemnand de la desfacerea cutiei pana la prima imagine prin telescop.

Una peste alta se anunta a fi o camera excelenta atat pentru fotografiere, cat si pentru guiding. Numai de s-ar duce norii...