-----------------------------------
psemil
07 Dec 2010 22:03


-----------------------------------
Eu vad o ameliorare a calitatii pozelor lui @Victor Lupu. Fata de primele poze postate, acum se vede un plus. Mai este mult de lucru (mai ales la partea de procesare) insa e bine sa fii optimist. Cu perseverenta rezultatele vor veni.

Eu nu am vechime in ale astrofotografiei si sunt inca foarte departe de a fii un astrofotograf amator bun. Imi amintesc foarte bine ca in urma cu doar cateva luni eram disperat in a observa un oarecare succes  in zecile de poze pe care le faceam. Primele poze pe care am facut-o Lunii a fost la un grosisment  200+. -Detalii zoom ful HD- 8)  Vroiam rezultate pentru a-mi ridica moralul in fata unui mare necunoscut -UNIVERSUL. La mine hopul a fost prima galaxie gasita (nu aveam GOTO si abia invatam constelatile) si apoi am inceput sa fiu mai optimist si mai rabdator 

Trebuie sa recunosc asa cum spune si Dan diferenta a facut-o studiul in biblioteca. Cam 90% din munca in orice domeniul se face acolo.
Sunt etape pe care toti trebuie sa le parcurgem cu totii....  

PS: Victor,  Emil are dreptate verifica alinierea la pol-aceasta e problema. Fara nu o sa iasa nimic (au fost nopti in care pierdeam 2 ore pentru o aliniere buna- de fapt acele nopti erau cele mai de succes in rezultate)