-----------------------------------
Abel Cavași
06 Sep 2006 12:35


-----------------------------------
La prima vedere asa pare, dar ce se va intampla daca vom reusi sa ne cunoastem viitorul ? Ne vom schimba destinul, vom schimba tot Universul ?
Dacă am reuși să ne cunoaștem viitorul, atunci nu am putea să-l modificăm, pentru că dacă l-am putea modifica, atunci acel viitor nu ar fi fost cunoscut cu adevărat (nu ar fi fost cunoscută modificarea). Deci, nu greșim cu nimic dacă afirmăm că nu ne putem schimba destinul, pentru că nimeni nu poate demonstra contrariul, neavând informații despre destin.
Și este absurd să crezi că ne-am putea cunoaște tot viitorul, deoarece pentru aceasta ne-ar trebui o infinitate de informații. Nu putem face decât presupuneri mai mult sau mai puțin rezonabile despre un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat.

Cum sa nu poti schimba ceva ce nu esti capabila sa stii?(viitorul). 
Dacă nu știi viitorul, atunci nu știi nici dacă îl poți schimba sau nu. După cum am arătat mai sus, avem doar impresia că putem modifica viitorul, pentru că nu știm că fiecare influență a noastră, este, de fapt, a întregului Univers. Noi nu avem voință în sens absolut, ci doar atât cât suntem ignoranți.