-----------------------------------
Abel Cavași
06 Sep 2006 15:18


-----------------------------------
Cum explici paradoxul bunicului ? Dupa mine, exista 2 explicații. Prima, nu vom putea calatorii niciodata in trecut. Dar aici intrebarea e de ce ? Raspunsul cred ca ar fi, pentru ca nu exista.
A doua explicație ar fi ca atunci când mergem în trecut, ajungem într-un univers paralel. Dar nu cred ca putem noi sa creem universuri din senin, doar mergand in trecut.
Explicațiile tale sunt aproape complete. La prima explicație aș vrea să completez: vom putea călători în trecut, DAR NU-L VOM PUTEA SCHIMBA. Asta înseamnă că VOI PUTEA VEDEA ce a făcut bunicul meu, dar NU ÎI VOI PUTEA INFLUENȚA ACȚIUNILE. De ce? Nu pentru că trecutul nu există. Tot prezentul se datorează trecutului. Trecutul se vede în tot ceea ce este în jurul nostru. Nu putem modifica trecutul pentru că legile naturii sunt unice. Orice modificare a unui trecut care a existat datorită legilor naturii ar implica încălcarea a cel puțin uneia dintre acele legi.
A doua explicație duce la o confuzie: dacă mergem într-un univers paralel, atunci nu mai modificăm trecutul universului nostru, ci al acelui univers paralel. Deci nici așa nu putem modifica trecutul nostru. 
Așadar, nu există nici un paradox al bunicului sau, dacă există, el a fost rezolvat acum&#8230;