-----------------------------------
Teo
14 Dec 2010 02:25


-----------------------------------
Exact. Imaginea pare putin dublata si destul de neclara. Acelasi lucru il vedeam prin oglinda neparabolizata de 200 mm.  ( cea pe care am cumparat-o sferica si la care am renuntat dupa ce am cumparat acest telescop ).
Cred ca de la frig se strica cumva parabola sau curbura oglinzii ( poate spun prostii....dar ma gandesc ca se contracta si se modifica curba ).
O ora nu am stat cu el deoarece era frig si avem niste drogati prin spatele blocului care dau toata noaptea pe usi si injura, beau pe acolo....

O sa incerc sa stau cat mai mult cu el. Nu stiu daca voi reusi o ora, dar voi incerca. Apoi voi face si un test pe o stea. Eventual pe Sirius, pentru ca e mai stralucitoare .
Multumesc. Oricum, pentru mine ramane inca o enigma acest fenoomen.
Daca cumparam telescopul acum si il probam, ziceam ca nu e buna optica  :shock: , dar asa, noroc , ca l-am probat atunci cand a fost cald. Din pacate am iesit cu el doar de 3-4 ori, tot din cauza personajelor ciudate de pe langa bloc, care se aduna ca la spectacol.... repet, atunci se vedea clar de tot si frumos. Se vedeau si ceva benzi pe discul lui Saturn la 200 X cu ocularul de 6 mm si inelel din profil. De Luna, nu mai vorbesc, era o placere.