-----------------------------------
psemil
16 Dec 2010 01:55


-----------------------------------
Continui acest topic dupa mai bine de o luna... 
Datorita regulilor concursului astrofoto nu am postat imaginea care mi-a mancat cea mai mare parte a acestei nopti lungi si a inca alte doua nopti urmatoarea saptamana.  :wink: 
Am fotografiat Flame nebula si Horse Head. Captura imaginilor a fost o adevarata placere, insa procesarea a fost cel mai mare cosmar pe care l-am avut de cand m-am apucat de astrofotografie. :x Daca stiam ce greu este nici nu mai apucam. :shock: Dupa doua saptamani de incercari si versiuni de procesare :? a rezultat varianta aceasta pe care am postat-o. Devenise un adevarat stres procesarea asa ca am tras linie...
http://www.astronomy.ro/album/displayimage-100-17.html

Reciteam mai apoi un mesaj de-al lui Emil (Kolbert):
Inca ceva: ce am invatat eu pana acum: Daca crezi ca fotografia facuta (obiectul) este gata si se poate posta atunci nu este gata, la un moment iti dai seama ca iti mai trebuia timp de expunere Smile)
Prea des s-a intamplat acest lucru pentru a nu fi adevarat. 
La mine ninge constant si incontinuu de 3 saptamani. Asa ca de plictiseala am mai procesat odata fotografia. Am incercat un cadru mai larg si am retusat in photoshop imbinarile pozelor fara a face crop decat atunci cand era nevoie, am mai retusat spike-ul lui Alnitak ce taia poza in 3 si mai mult pentru prima data am procesat o imagine din Raw. :oops: (cele din jpg aratau bine imediat dupa stack si calibrare fata de cea din raw care era oribila indiferent ce i-am facut - pana acum)...

Apreciez critica. Ii multumesc pe aceasta cale lui Marian, @archy 1978 pentru sfaturi. Apropo e fara corector de coma deoarece adaptarea focuserului la corector a parut nesfarsita... 

Daca mai ninge o saptamana cred ca reprocesez toate pozele din ultimul an  :lol: