-----------------------------------
ursamajor
28 Dec 2010 20:17


-----------------------------------
@ursamajor
Atunci probabil că ai joc la focuser destul de mare. O verificare nu strică totuși.

Nu în&#539;eleg de unde ai dedus asta, dar, mă rog... :) Nu am joc la focuser, e aproape fest.

Asa este ,desfiletezi suruburile notate cu '3',scoti primara cu tot cu barilet,desenezi in Autocad doua cercuri concentrice de 130mm si unul de 8mm,listezi opera pe un carton,decupezi cerculetul de 8 mm si apoi cercul de 130mm,faci decupari in dreptul celor 3 cleme de prindere ca sa nu te deranjeze,aplici sablonul pe oglinda,il centrezi fara sa zgirii oglinda si tinindu-l apasat trasezi cerculetul de 8mm cu marker de caliatate.
Cit despre Baader laser coli,al meu este superb,colimarile facute cu el la reflectoare sint identice cu cele facute cu chesire si confirmate de testele pe stea.

Foarte util ce spui tu. Numai că n-am Autocad instalat. :D Nu mă po&#539;i ajuta cu un jpeg/bmp al tiparului? Că eu mă gândeam să a&#537;ez oglinda cu fa&#539;a-n jos, să trasez cercul pe conturul oglinzii, apoi să decupez.
Cu ce alt progrămel (eventual free) a&#537; putea face cercurile perfecte &#537;i concentrice? Photoshopu' le aiurează tare.

PS: pare cam mare găuricea de 8 mm...