-----------------------------------
Rex1os
04 Ian 2011 02:51


-----------------------------------
Sorry  ca nu am postat in sectiunea in care trebuia ...rog moderatorul sa il mute la achizitie instrumente.....

Acum cand ma uit la primul post pot sa zic povestea care am scriso eu mai sus este cam lunga

Sunt mai hotarat  acuma ca am citit destule de posturi in threadul "Achizitie instrumente"

1.Ideea ar fi ca as vrea un tub de 8 sau de 10...un dobson pyrex Skywatcher clasic ceva

Nu vreau fotografie ma intereseaza sa se vada misto cand ma uit prin el

2. Aberatia de coma ar trebui sa fie mai mare la dobsonul de 10 ca are raportul focal mai mic...este vizibila cand te uiti prin el..la cel de 10 vs cel de 8 ma refer

Asta e singurul lucru care ma trage spre cel de 10"

3. Ma uit ca dobsonurile motorizate...cel de 10 nemotorizat e 2100 ron ..motorizat 3700 ron
E chiar asa mare chestie asta???Se merita diferenta asta?? Este enervant la zoom mare ca nu e motorizat

Intreb si eu chiar nu integ diferenta asta intre fara auto tracking si autotracking

4. Ce oculare ar trebui sa cumpar ca sa ma pot bucura de grosismetrul max al tubului in caz ca iau Dobsonul clasic de 10"
Cate oculare...din ce inteleg astea cu care vine nu poti sa dai zoomul prea mare ca se incetoseaza imaginea

5. Care e diferenta asa mare intre ecuatoriala si dobson.....iti ia asa mult timp cu dobson clasic  comparat cu ecuatoriala...intre dobson cu autotracking vs ecuatoriala

6. Se poate motoriza ulterior Dobsonul clasic??Am intreles ca la cel flexitube trebuie colimat des plus ca e mai greu de intretinut ca un tub inchis

7. Cel flexitube de 2300 la 10 inci poate  sa i se puna autotracking mai incolo


As inclina spre cel de 10 ca ma gandesc ca de schimbat nu schimb telescopul prea des..probabil o sa raman cu el 3 ani daca nu mai mult si ii pot upgrada ocularele si filtrele si mai incolo