-----------------------------------
Dan Stanciu
05 Ian 2011 02:55


-----------------------------------
Vederea granulatiei depinde foarte mult de tipul de filtrare folosita si instrumentul utilizat. La instrumentele mici, sub 15cm diametrul conteaza mult si reflexiile interne. De exemplu, cu un ED80 cu folie Baader granulatia se vede doar cand atmosfera e buna. Cu acelasi ED80 si o prisma Herschel pot vedea granulatia indiferent de atmosfera. Cu ED120 si prisma Herschel se vede oricand. Cu un Omni 150 si folie Baader foarte rar am vazut granulatia, doar cand atmosfera e buna. Folia Baader e buna si e ieftina. Dar cea mai buna filtrare e cu prisma Herschel. Detalii care apar la filtrarea cu folie doar uneori, apar prin prisma intotdeauna plus multe alte detalii vizibile.
Dacă mi-ați vedea gândurile și/sau intențiile, ați vedea că sunt o persoană interesată exclusiv de calitate și performanță. Acum sunt limitat de venitul meu modest. Vreau să-mi cumpăr ED-ul de 120/900 și o prismă Herschel, înainte de astea vreau să cumpăr un kit de GoTo pt. EQ5 și un LVI; ultimele două le pot cumpăra anul acesta, iar primele cred că peste încă doi-trei ani... Lucrez în învățământ... :roll: 
Am mai cumpărat de la dvs. Voi mai cumpăra; cel târziu în februarie sper să iau un Fringe killer pe 2"...