-----------------------------------
cmatei
06 Ian 2011 15:53

procesare imagini solare
-----------------------------------
Asteptand eclipsa, am incercat pe 2 ianuarie primele fotografii la soare cu un 400D in prime focus-ul unei lunete 90/600. Rezultatul nu e foarte spectaculos, mi-ar fi trebuit marire ceva mai mare. In ocular arata mult mai bine, grupul de pete 1142 se descompunea in multe fragmente la 80x iar in jurul lui 1140 se vedea o zona luminoasa extinsa (plage - care e termenul in limba romana ?).

Am 16 cadre pe care as dori sa le suprapun. Ce optiuni am, in afara de registax ? Cu registax ori nu ma descurc eu, ori nu se descurca el. Imaginile au deplasari destul de mari, fiind facute de pe trepied fix. Stiu ca n-o sa obtin prea multe detalii suplimentare, ideea e doar sa invat, soarele e un subiect nou pentru mine si pare destul de interesant.

De asemenea, descopar ca e nevoie de flats ca sa scap de praful de pe senzor. Astea cam cum s-ar face, prin filtrul solar, fara filtrul solar ?! Prin filtru mi-ar trebui timp de expunere mult mai mare decat cei 1/500 la soare cu flatbox-ul actual. Sugestii ?

Multumesc