-----------------------------------
Laurentiu
09 Ian 2011 03:09

Reconditionare trepied teodolit
-----------------------------------
Am incheiat reconditionarea unui vechi trepied de teodolit (30-40 ani sau poate chiar si mai vechi). 

In noua lui infatisare il puteti vedea (deocamdata neasamblat) in imaginile de mai jos:
http://picasaweb.google.com/laurentiu.alimpie/ReconditionareTrepiedTeodolit#

Trepiedul, primit cadou de la un amic, arata, initial, destul de deplorabil. Unul din picioare era putrezit (sau carbonizat, inca nu am inteles prea bine) in partea care intra in pintenul de metal care se infige in sol. Acesta a fost inlocuit cu unul nou, facut din stejar de un unchi al meu care este tamplar.

De asemenea, am mai facut, anterior, la strungar cele 6 piese metalice din capetele barelor rotunde,  care servesc la atasarea de placa de adaptare a monturii.

Partile din fier au fost destul de ruginite. Cele din aluminiu (colierele care tin la un loc cele trei piese din lemn ale fiecarui picior) au fost insa in stare buna. 

Reconditionarea a durat 2 saptamani si a constat in demontarea trepiedului, curatarea vopselei vechi atat de pe partile lui metalice cat si cele din lemn, aplicarea unei solutii antirugina pe piesele din fier si a mai multor straturi noi de vopsea cu pensula pe atat pe piesele metalice cat si cele din lemn (nu am compresor, numai asta mi-ar mai lipsi acasa ca sa divorteze nevasta-mea  :twisted:).

Latimea unui picior al trepiedului este de 7,5 cm. Lungimea, strans, este de 100 cm iar complet extins 150 cm. 

Sunt sigur ca suporta o greutate mult mai mare decat montura eq5 care va sta "calare" pe el  :lol: