-----------------------------------
mak
11 Ian 2011 11:07


-----------------------------------
Nu sunt modest Silviu, sunt un optimist informat  :lol: (adica un pesimist, vorba bancului). Din punctul meu de vedere, aproape toata lumea e in stare sa apese niste butoane. Esentialul e insa sa stii pe ce butoane sa apesi si de ce. Ar mai fi nevoie si de experienta. Eu mai am mult de sapat la ultimele doua aspecte  :) .

Te rog sa-mi explici ce intelegi prin optimizare manuala. "Slider-wheel" te lasa sa iti alegi niste variabile pe care le tot modifici urmarind ce se intampla cu obiectivul. Nu e un proces iterativ automatizat.
Ce ma cam enerveaza la OSLO e ca nu poti alege la optimizare "slider-wheel" razele obiectivului ca variabile, singura varianta e sa le modifici direct in tabel.

Sticlele folosite sunt BaK1 si F2. O sa incerc si varianta F2 cu N-PK51. Ma duce cu gandul la un obiectiv Steinheil dupa cum ai pus sticlele.

Intrebare: in OSLO e mai bine sa folosesc autofocusul "minimum on-axis spot size (polychromatic)" sau "minimum on axis RMS OPD (polychromatic)"? Eu l-am gasit pe ultimul folosit intr-un exemplu din Ghidul utilizatorului.

O sa incerc si o procedura de design ca cea descrisa in "Telescope Optics" sa vad ce iese. Deocamdata sunt la stadiul "Mai e mult pana e gata obiectivul?", "Taci si sapa!" :lol:  :lol:  :lol: .