-----------------------------------
zoth
11 Ian 2011 12:22


-----------------------------------
Domnu' optimist informat, am mai spus odata ca nu e complicat si imi mentin afirmatia   :) 
Faptul ca ai nevoie de mai multa experienta si lucru efectiv il poti considera ca un privilegiu (evident daca iti place ceea ce faci).

Optimizare manuala e cumva pretentios spus, eu lucrez direct in fereastra de editor a lentilei, acolo modific direct (cu manuta) razele de curbura, apertura, campul, sticlele folosite, optiunile speciale, etc.
Cand ma impotmolesc sau nu-mi place unde ajung dau si o optimizare automata cu "Generate error function- Genii ray aberration" apoi imi stabilesc singur variabilele si conditiile de optimizare.
Este important sa nu dai variabile de-a valma pentru ca nu mai poti urmari transformarea de dupa optimizare.
Sigur ca de amorul artei poti incerca si sticle mai deosebite dar mai mult ca sigur aceste proiecte vor ramane "pe hartie" cum se spune.
Daca vrei sa incerci PK51 (sau mai bine PK52 sau FK51) poti merge pe combinatia cu KZFS2 sau KZFS4 sau KF9 pentru rezultate foarte frumoase.
La autofocus poti alege pe care il vrea muschiul tau numai policromatic sa fie.
Oricum niciunul din ele nu e focusul cel adevarat dar esti cumva pe aproape.
Spor!