-----------------------------------
Catalin Paduraru
08 Sep 2006 17:56


-----------------------------------
Bun ...hai atunci a reformulez ...cu ce oculare as putea sa vad galaxii , nebuloase , planete .la un nivel bun ?
 
 Cu ocularele ce le am super 10 mm si super 20 mm ce as putea vedea ..?
 @ Sarpe ...am sa ma intalnesc saptamana viitoare cu cineva ..sa-mi explice cate ceva si sper sa nu mai pun intrebari aiurea dupa aceea pe forum ... :oops:

"Problema" e ca daca nu te faci inteles noi nu putem sa iti raspundem :) dar toti am patit-o la inceput.
Asa sa revenim la treburi serioase. Ca sa vezi galaxii/nebuloase (in general lucruri care sunt mari ca suprafata pe cer) ai nevoie sa vezi cu telescopul campuri cel putin la fel de mari. Asta, in cea mai mare parte, se obtine prin puteri mici de marire, adica daca folosesti oculare cu focale lungi 15mm>. 
Acum, exista si galaxii mici si ele se vad cel mai bine cu puteri mari de marire adica oculare 15mm<.
Cu ocularele pe care le ai le poti folosi la tot ce vrei tu, adica poti vedea tot ce vrei dar nu la cea mai buna calitate.
Problema "bunului" pe care o pui se rezolva prin calitate nu prin cantitate. La fel de frumoasa o sa fie o planeta si mica dar si mare vazuta, ideea este cat de buna e imaginea. Pentru asta iti ecomand oculare de calitate de la 100E bucata in sus. 
Dar pentru inceput eu zis sa folosesti ce ai in dotare, da inveti sa folosesti ce ai in dotare si dupa aceia o sa vezi ce lipsuri ai si o sa ti le umpli singur, fara sa te mai sfatuim noi la ce sa iti ei ci doar la calitate lucrurilor.
Numai bine!