-----------------------------------
Xavier
01 Feb 2011 02:45


-----------------------------------
Salutare la toata lumea in miez de noapte!:P
Vreau sa zic ca azi(de fapt ieri) am ridicat barlow-ul de 2x si ocularul de 6.3 mm de la posta(sper sa nu va suparati, dar asta am considerat eu dupa multe calcule ca trebuie sa achizitionez, mai ales datorita banilor).
Nerabdator cum sunt am lasat telescopul sa se aclimatizeze pe balcon(geeer) de la ora 6 pana pe la 7 jumate si am incercat sa vad Jupiterul. Am inceput cu 37.5x, dar imaginea planetei era neclara, dupa cum spunea si Teo nu am putut sa focusez astfel incat sa ajung la o imagine mai sharp, cum vad cu binoclul la 10x. Am incercat si la mariri mai mari, 75x cu barlow-ul si imaginea era un pic mai neclara doar ca mai mare:)
Am repetat exercitiul pe Saturn la ora 1, acum jumatat de ora. Rezultatul: la fel. Imagine super neclara, n-am putut sa focusez. Am incercat si la 240x, nu ma asteptam sa vad ceva, dar m-a mirat ca am reusit sa tin Saturnul in obiectiv :shock: : 
Stiu ca cerul in Bucuresti nu e ca la tara si eu nu sunt avansat in observatii...dar ceva mi se pare in neregula cu optica.
Domnul Mircea Pteancu spune ca trebuie sa fiu perseverent....poate gresesc...dar n-am cu ce sa fiu perseverent. Am un binoclu care are o imagine foarte buna...si stiu ce inseamna o imagine sharp...dar la telescopul acesta e imposibil deocamdata.
Am si o intrebare dupa ce am aberat atata:P:
Stiu ca un telescop pentru planete trebuie sa aiba focala mare.  La telescopul meu va fi o problema grava la planete? Adica ma refer daca voi putea face observatii decente...sa vad si eu inelele lui Saturn...oricum ar fi ele....it's my dream:D
Concluzia generala: trebuie sa trimit oglinzile la verificat. Musai!:P