-----------------------------------
marcel jinca
03 Feb 2011 17:14


-----------------------------------
@Teo
Nu pot sa zic nimic de aclimatizare. A fost doar un test de aliniere si invatare a cateva comenzi ale controlerului. Nu am iesit si stat pentru aclimatizare. Asa cum ziceam in post, Jupiter avea forme haotice numai disc, nu. Turbulenta, pot sa aproximez era la 5 scala Pickering.

@auriga
Intreaba-te in continuare in continuare cum sta colimat toata noaptea sau cum e la zenit. Encoderele fac totul.
Eu am sa pot spune asta, dupa cateva seri de teste sau dupa prima noapte de observatii cand ne reunim intreg grupul gorjean.
Nu iti inteleg scepticismul, dar lasa problema pentru alta data. Daca sunt modificari, asa cum am facut  acum, am sa fac si in viitor.
Am telescop pe montura Dobson din 1994, deci da-mi voie sa-ti spun ca sunt fan. Acest telescop nu este doar pentru mine. Este unul de grup. Pus la dispozitia copiilor si tinerilor. Este dedicat pentru vizual si nu foto. Vei zice: si ce daca!
Anul trecut in cadrul Lunii Mondiale a Astronomiei, la evenimantele din Tg Jiu deschise pentru publicul larg, au fost momente (amicul Achy1978 poate sa confirme) in care ocularul se afla inclinat spre pamant, trebuind sa te ghemuiesti sub el, sau a fost nevoie de scaun pentru avea acces si copii. Acum intelegi?

@jimao22
N-am cum sa ma las. E mai rea decat fumatul.
Multumesc.