-----------------------------------
cluci
14 Feb 2011 21:57


-----------------------------------
Eu nu am avut astfel de probleme si la inceput am lucrat pe automat. De fapt si acum lucrez semiautomat.
Inca o chestie insa ar trebui amintita. Depinde f mult care e calitatea avi-ului pe care il prelucrezi. Registax doar alege si combina un set de imagini mai bune dintr-un set mare de imagini. Daca avi-ul de la care pleci e facut pe un seeing prost sau mediu rezultatele vor fi pe masura. Daca imaginea nu e focalizata bine sau daca exista alte probleme de la captura(colimare proasta, optica proasta pe traseu..etc etc.. pot fi f multe chestii gresite la captura.. oricare din ele iti pot strica aviul)  nu vei putea scoate nimic din acel avi oricat de multa experienta ai avea cu registax. Eu am o colectie impresionanta de avi-uri din care nu se poate scoate nimic ( si sigur nu e din caza registaxului).. avi-urile bune sunt considerabil mai putine. 
O alta chestie este principiul "leave no stone unturned" de care vorbesc mai toti fotografii "planetari" Nu exista o reteta f exacta de a procesa o imagine. Trebuie sa ai rabdare si sa incerci de multe ori pe acelasi avi facand mici schimbari care crezi ca ar putea ajuta in procedeul automat . In unele situatii ajuta unele chestii in altele altele - si asta pentru ca nu exista 2 nopti la fel.. uneori obtii rezultate mai bune stackuind mai multe imagini de exemplu, alteori mai putine (uneori daca stackuiesti multe si proaste mai mult strica imaginea finala).