-----------------------------------
aecrimla
11 Sep 2006 23:25

Re: mi-am luat asha ceva, ce-mi mai trebuie pentru astro fot
-----------------------------------


Salut

pacat ca pui intrebarile astea DUPA ce ai cumparat instrumentul. 

Ce fel de poze ai vrut sa faci, inainte de ai cumpara acest telescop?
Cu asa un telescop este foarte greu, pana imposibil a face poze Deepsky, pentru ce cred ca ai cumparat aceasta Canon digital.
Eu ma mir, ca acei care ti-au sfatuit sa cumperi ce ai cumparat, te au lasat in credere ca tu o sa cumperi niste treburi care acomodeaza impreuna. 

Ok, acest telescop cu o focala lunga este bun a face poze planetare, sau de la luna. Din cauza ca obiectele sant stralucitoare destul, poti sa pui o Web-Cam la telescop si tragi niste secvente (avi) de la obiectul care vrei sa-l fotografiezi. 
Aceste secvente se pot prelucra cu diferite softuri ca Registrax sau GIOTTO unde la sfarsit raman poze.

Aparatul foto l-am luat cu 2 ani inainte din America, pt cu totul altceva decat astro photo.
Telescopul ; m-am gandit eu ca se preteaza la astro photo, sau ma rog cat de cat , dar nu am luat si adaptoarele pt el.
Pentru observatii este Beton...l-am incercat in oras unde exista poluare luminoasa grupa mare si am fost oarecum multumit.
In plus are o serie de optiuni la cautarea astrilor pe cer ( automat ) care pe mine ma ajuta in observare fara a mai pierde timp cu cautarea lor, mai ales ca are o baza de date imensa pentru orientare pe cer.
Ideea cu web cam-ul mi se pare cel putin copilareasca tinand seama de,modificarile la care  trebuie sa apelezi pentru a modifica camera web pentru a o monta pe telescop....in plus si calitatea imaginii este cu mult mai proasta.
In plus aici http://www.astrocom.de/hm/hm.htm am gasit adaptoare la camera photo + multe alte accesorii pt telescop.

Iar pentru filmare , cred eu ca o camera digitala Canon z70 este mai potrivita decat un webcam.vezi poza...

Oricum ..l-am luat si-l voi folosi de indata ce-mi vor sosi adaptoarele pt aparatul foto si camera video...


Multumesc pt sfaturi si aprecieri.