-----------------------------------
Cristi M.
15 Feb 2011 10:41


-----------------------------------
Ce telescop ai? Vara trecuta pe litoralul nostru erau 2 baieti cu 2 telescoape, unul din ele fiind un Meade de 10" parca, si eram curios sa vad cum se vedea prin el. A costat 3 lei, pentru a-mi satisface curiozitatea, dar nu a meritat pentru ca individul habar nu avea despre instrument, iar astronomie de baza macar, ioc! 
Ca sa revin la intrebare, ar trebui sa te interesezi la Primarie daca vrei sa faci ceva legal, dar ma indoiesc ca vei scoate profit din asta. Cred ca vei iesi mai ieftin daca vei face doar o popularizare a astronomiei in general, si cu siguranta daca esti pasionat de astronomie vei avea satisfactie mult mai mare.
Iti trebuie aprobare de la Primarie doar daca vrei sa sa organizezi un eveniment legat de astronomie sau altceva (cum au mai fost 100 ore de astronomie, Galilean Night, etc). Taxa pentru eveniment depinde de fiecare Primarie in parte, la Iasi parca nu a costat nimic..sau ceva modic, gen 10 lei. Daca vrei sa scoti si bani din asta....cred ca iti trebuie P.F. sau S.R.L, sau de ce nu o S.A. ? :twisted: 
Sau e posibil sa fie doar o taxa cum se percepe in piata, sau la targuri, fara bilete sau chitanta; intreaba la Primarie!