-----------------------------------
jimao22
16 Feb 2011 13:49


-----------------------------------
Va zic eu cum sta treaba, ca am demontat picioarele si le-am reparat. Eu am luat montura EQ6 de la Achy1978 si picioarele erau blocate. Parea cam ciudat, pentru ca experienta mea cu montura cealalta nu mi-a dat niciodata ocazia sa patesc asa ceva.
Deci am demontat fara frica picioarele si.... dezastru!!. Achy a strans suruburile alea de parca era dusmanul lor personal si teava de inox se deformase. Ca urmare, picioarele erau blocate pentru ca in interior treaba sta asa - surubul strange pe o patina metalica ce strange pe un inel de plastic ce strange pe teava de inox. 
Asa ca am scos (cu greu) tevile de inox si le-am taiat pur si simplu partea deformata. Au ramas mai scurte un pic- dar nu-i bai ca oricum montura asta va sfarsi pe un pilon in observator, asa ca trepiedul nu o sa-mi mai trebuiasca.
Acum strang suruburile alea extrem de usor, ai zice ca nici nu tine dar e asa de bine gandit sistemul ca nu aluneca ABSOLUT deloc. Nu stiu de ce a trebuit sa le stranga Achy asa de rau.
Sfatul meu (sper sa nu mi-o luati in nume de rau) - incercati sa nu mai faceti supozitii - am vazut ca e boala grea pe forumul asta - veniti cu informatii concrete si nu va fie teama sa intrati in probleme - oricare ar fi ele -numai in acest fel vom strange informatii valoroase pe forum.

Cu stima,
jimao22